Hukuksuz davanın kadrolu zavallısı

Turgut Özal’ın ölümüne ilişkin görülen davada yargılanan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz dün savunmasını yaparken, davanın siyasal iktidar ve cemaatin isteği sonucunda açıldığını belirtti.
Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kapatılmasının ardından Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne devredilen Turgut Özal’ın ölümüne ilişkin davaya dün devam edildi. “8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’a suikast” suçundan yargılanan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, duruşmaya sağlık sorunları nedeniyle tekerlekli sandalyeyle katıldı. Ersöz için duruşma salonunda 2 sağlık personeli görevlendirildi.
Sağlık personeli, savunmasına başlamadan önce Ersöz’ün tansiyonunu ölçtü. Levent Ersöz savunmasında, 39 sayfalık iddianamenin 35 sayfasının ilgisiz konulardan oluştuğunu belirterek şöyle dedi:
‘DAVA F TİPİNİN TALİMATIYLA AÇILDI’
“Bu davadaki iftiralarla birlikte tarihe geçeceğimi hatta rekorlar kitabına gireceğimi düşünüyorum. İnsan onuruyla bağdaşmayan bu suçlamaları yapanlar insan olamaz. İddianamede Özal’ın hayatı olarak geçen bölüm Vikipedia’dan kopyalanmıştır. İddianame hukuki dayanaktan yoksundur.
Özal ailesi ile bir hesabım yok ancak onların herhalde benimle bir hesapları olmalı. Çünkü Ahmet Özal TV programlarına çıkıp adli tıp raporunu veriyor. Köşk çalışanlarının yurt dışında olduğunu söylüyor. Oysa sadece Emine isimli bir hizmetlinin Kanada’da olduğu garsonun beyanlarından anlaşılıyor. Siyasal iktidar ve Cemaat böyle istedi diye dava açıldı. Amaç ise üst rütbeli generalleri bu kumpasın kazanına atmaktır. Otopsi yapılmaması sonucu ölüm nedeni belirlenememişse bunda benim suçum ne?”
‘İLKER ÇINAR KADROLU ZAVALLI’
Ersöz ifadesinde İlker Çınar’ın iftiralarıyla ilgili şunları söyledi: “Zirve Davası’nda da İlker Çınar’ın iftiraları var. Kendisi kadrolu bir zavallıdır. TSK’dan ilişiği disiplinsizlik nedeniyle kesiliyor. Bu adam iftiraları ile TSK’yı yıpratma operasyonuna dahil oluyor. İlker Çınar güvenilmez ve yalancının birisidir.” Duruşma 12 Kasım’a ertelendi.
Olcay Kabaktepe / Ankara

  • Zirve davası
  • gizli tanık
  • ilker çınar
  • kadrolu zavallı
  • adliye
  • Malatya son dakika

Yorumlar