Gert Marthinus De Lange.... Kimdir?

04/02/1967 Doğumlu güney Afrika Cumhuriyeti vatandaşı olan kısa ismiyle Martin De Lange, Türkiyede yaşadığı yıllar boyunca ilginç bir profil çizmiş birisidir!

Kendi ağzından öğrenmiş bulunuyoruz ki; Türkiye'ye gelmeden önceki dönemde G.Afrika'da Polis gücünde olduğudur! Sanırım her daim disiplinli bir yapısı olmasının sebebi eski alışkanlıkları üzerinedir.
Yakın çevrelerde bulunduğumuz süreçlerde gördüğümüz şekliyle; gözü kara ve girişimcilikte sınırları zorlayan bir yapısı vardır.
Malatya'ya gitmesi, orada cesur faaliyetlerde bulunması, merkezi Mersin'de bulunan Kayra kitabevinin şubesini orada açması yine mersin merkezli yürütülen hizmet plan programı çerçevesinde Malatya üzerinden geçişi yapılan birçok yakın il, ilçe ve karadeniz bölgesinde verdiği hizmetler gerçekten takdire şayandır!
Kapalı kapılar ardında olduğu zamanlar dışında hiçbir şekilde cevap vermediği bir konu vardır?
Levent Gelegen neden Kayradan ayrılmıştır ve Martinin iddia ettiği üzere gerçekten şirkette hırsızlık yaptığı için mi işten çıkarılmıştır? Yoksa asıl amaç Levent Gelegen'i bağlı olduğu kilisede ve ulusal hizmet kapsamında gözden düşmesini mi sağlamaktır?

Martin ile Levent arasında ki sorunun asıl kaynağı nedir? çok komik bir şekilde suçladığı kişi; olayın işlendiğini iddia ettiği günlerde hasta yatağında yatmakta olan, almış olduğu hizmet görevini en iyi şekilde yerine getiren, hiçbir baskı ve tehdite aldırış etmeden gerek Kayra Kitabevin de gerekse bağlı olduğu kilisede Müjde hizmetine devam etmekte olan birisidir! AYRICA mahkeme (hiçbir suç delili bulamadığı için) Beraat kararı vermiştir ki Levent Gelegen bu kararı pek önemsememektedir! önemsemiş olsaydı hukuki yollardan martine karşı her türlü karşı dava açabilir ve olayı iyice içinden çıkılmaz bir hale getirebilirdi!
5 Yıldır hizmetten ve kiliseden uzak olmasına karşı hiçbir gazete-dergi-tv vs. medya kuruluşunda yada sivil toplum kuruluşları dernekler gibi özel girişimlerde ne hizmeti hakkında ne de bağlı olduğu kilisesi hakkında tek kelime sarf etmemiştir! Buna rağmen Martinin başlattığı oyun amacına ulaşmış ve Levent Gelegen kelimenin tam anlamıyla gizli bir Afaroza uğramıştır!
Yıllarca kardeşim dediği insanlar tek tek sırtlarını dönmüş, Israrla ihtiyar heyetinin önüne çıkmak istediğini belirtesede bu gerçekleşmemiş ve zaman içerisinde Malatya olaylarının etkisiyle tamamen Manevi bir kopuş yaşamıştır. 

Kayra kitabevinin merkez çalışmalarını bırakıp gittiği, Şirket faaliyetlerinin kesintisiz devam edebilmesi için Genel Müdür nezdinde vekalet atamış olduğu Levent Gelegen'i kısa bir süre sonra bu şekilde aşağılayıcı bir suçla itham etmesinin temelindeki sebeb umarım yakın zamanda ortaya çıkacaktır.
Sanırım aydınlatılması gereken karanlık konular var...!

1- martin neden Malatya'ya gitti?

Yorumlar