TEK'e AÇIK SORULAR - 1.Bölüm


     Varlığı bazı salonlarda inkar edilen TEK hakkındaki bazı iddiaları ve bazı kardeşleriniz sorularını paylaşmaya devam ediyoruz.

Birkaç yıl önce cemaat üyeleri arasında dolaşan soru yumağından oluşan bu e-mailde ki cevaplanmamış sorular.

TEK ne zaman kendine sorulan sorulara cevap verecek. Yoksa gündemdeki kalıplaşmış tavırla "SEN KENDİ İŞİNE BAK" demeye devam mı edecekler?

1- Naim Akşam hakkında söylediklerinize yönelik ispatlanmış bir belgeniz varmı?
2- TEK’in göndermiş olduğu iddia edilen ve içeriğinde Naim Akşam'a atılan sözlü iftiraların yazılı hali olduğu e-mail hakkındaki iddialara karşı neden cevap vermediniz? BU e-maili gönderme gerekçeleriniz nelerdir?
3- Bizlere, diğer önderlere ve kilise üyelerine göndermiş olduğunuz e-maili Naim Akşam'a gönderdiniz mi? (Naim Akşam ile konuştuğumuzda bu e-mailin eline geçmediği yönünde bilgi aldık.) 
4- Naim Akşam'a bu emailleri göndermediniz. Bunun sebebi nedir?  Tanrinin sözü ve kelamı derki bir kardeşinle sorunun varsa hallet ve çözüme kavuştur. (“Bu yüzden, sunakta adak sunarken kardeşinin sana karşı bir şikâyeti olduğunu anımsarsan, adağını orada, sunağın önünde bırak, git önce kardeşinle barış; sonra gelip adağını sun”) Matta 5:23-24
5- Söylediğiniz ve iddia ettiğinize göre naim akşamın malatya olaylarını kullanarak yurtdışında para topladığını söylüyorsunuz. Bunu kanıtlayacak ya da herhangi bir ülkede banka hesabı açtığına dair bir belge var mı? Bunu herkes bilsin ki malatya mağdurları ve aileri hakkında amerikada, avrupada ve türkiyede banka hesabı açtığınız ve para topladığınız herkesçe biliniyor. Yanlış biliyorsak lütfen bizi düzeltin...  
6) Yapı kredi bankası İstanbul Küçükyalı şubesindeki bazı hesaplarda mağdurlar yararına para toplandığı iddialarına hala bir cevap vermiş değilsiniz!
      Böyle bir para toplandı mı? Toplandıysa miktarı ne kadar? Toplanan bu paralar nerelerde kullanıldı? Malatya mağdurlarına ne kadar yardım yapıldı?
7-Türkiye’de TEK’e bağlı kaç kilise var (kaldı)? Bağlı olmayan size üye olmayan kaç kilise var? Bunun cevabını bekliyoruz. 
- Mesih inanlısı Türk Gençleri olarak sizden şikayetimiz var! Sorduğumuz sorulara cevap vermeden, Türkiye'de yaşayan Mesih inanlılarına dönen dolaplar hakkında samimi açıklamalar yapmadan! Rab'bin önünde tövbe edip içinde bulunduğunuz günah yolundan dönmeden bu şikayetimizden dönmüyoruz! Matta 5:23-24 ayetleri aramızdaki bağlayıcı Rab'bin sözü olsun.
Şikayet ortadan kalkmadan, günahtan tövde etmeden, kardeşiyle barışmadan hiç kimse  Sunağa yaklaşmasın!

Umarım bu soruların cevabını sadece biz değil, diğer imanlı kardeşlerimizde merak ediyordur. Tüm kilise cemaatlerinin haberdar olmaları için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. (Rab yardımcımızdır)

Vermiş olduğumuz geçici rahatsızlık nedeniyle tüm kardeşlerimizden özür dileriz.

Türk Hıristiyan Gençler Birliği

Yorumlar