TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNE VE TSK'YA YÖNELİK PSİKOLOJİK HAREKÂT FAALİYETLERİ


  Türkiye siyasi tarihinin son on iki yılına damgasını vuran ve art niyetli bir yaklaşımla (Dahili ve harici düşmanlar tarafından Ergenekon ismi bir örgüt adı olarak lanse edildi) adına Ergenekon denilen; Kuklalık, kindarlık ve intikam duyguları ile küresel uşaklık neticesinde farklı odakların paralel bir şekilde icra ettikleri "Küresel Kumpas"ın temel taşlarını oluşturan çok önemli bazı hususlar.




ABD, 1 Mart 2003 Tezkeresinin TBMM’sinden geçmemesini, TSK’lerinin MGK’na görüş bildirmemesi ve AKP’li bir kısım milletvekillerinin Tezkereye destek vermemesine bağlamıştır.

- NATO’ya bağlı bir ülkenin AB’liğine girme, Avrupa Birliği değerleri ve komşu Müslüman bir ülkeyi işgal harekâtına katılmaması nedeniyle ABD yetkililerince “NOT ETTİK” şeklinde beyanlarla TSK’lerine yönelik muhtemel operasyonun sinyalleri verilmiştir.

-  ABD’nin Irak’ı işgalden sonra başta Özel Kuvvetler Komutanlığı unsurları olmak üzere bölgedeki TSK’leri birliklerinin çekilmesine yönelik baskılar artmış ve Barzani’ye de bu yönde beyanatlar verdirilmiştir.

- 4 Temmuz 2003 tarihinde ABD’nin bağımsızlık gününde K.Irak Süleymaniye’de konuşlu bulunan Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı 11 askerimizin başına çuval geçirilmek suretiyle özelde TSK’leri, genelde TC Hükümeti ve Türk halkı itibarsızlaştırılmaya çalışılmıştır.

- ABD Irak İşgal güçleri Süleymaniye’de bulunan Türk Birliğinin yeni seçilen Kürt asıllı Kerkük valisine suikast hazırlığı içerisinde olduğu iddiası ile TC Devletinin bölgeye yönelik çalışmalarına ilişkin dokümanlara da el koymuşlardır.

-  Diğer taraftan da; başta Türkmenlerin güvenliğinin sağlanmasının yanı sıra K. Irak’ta ki otorite boşluğundan istifade ile bölgeden ülkemize yönelik terör eylemlerinde kullanılan üs bölgelerini kontrol altında tutan Özel Kuvvetler Komutanlığı birlikleri ve diğer unsurların çekilmesi için TC Hükümeti üzerinde baskı kurmak istenmiştir.

         -   4 Temmuz 2003 tarihinde Washington’da devir teslim törenin de görevli bulunan Ege Ordu Komutanı Hurşit TOLON çuval olayını müteakip ‘’Türk askerine karşı yapılan eşi görülmemiş, hafife alınamayacak iğrenç bir olay’’ şeklinde açıklamada bulunarak Türkiye’ye dönmüştür.


- 12 Mart 2003 tarihinde MGK Genel Sekreteri Tuncer KILINÇ’ın Misyonerlik Faaliyetlerine Karşı Alınacak tedbirler” ile ilgili MGK’nun önerilerini Başbakanlığa gönderdiği basın ve yayın organlarında yer almıştır.

-  Kasım 2003 MGK Toplantısı öncesi Emniyet Genel Müdürü;
Emniyet istihbaratından aldığı dosyayı görünce İstihbarat Daire Başkanına MİT, Jandarma ve Genel Kurmay misyonerlikten bahsediyor. Siz neden bu konularda bir şey getirmiyorsunuz.” şeklinde çıkışmış ve Emniyet istihbaratını bu alana eğilmesi için uyarmıştır. (Bi Ermeni Var. Adem YAVUZ ARSLAN Shf:6)

-  Emniyet Genel Müdüründen “Misyonerlik konularına eğilme talimatı” olan dönemin İstihbarat Daire Başkanı;
Misyonerlerin yasa dışı faaliyetlerini takip etmek yerine MGK Kararları, Başbakanlık Direktifleri ve Bakanlık Genelgeleri doğrultusunda misyonerlik faaliyetlerini takip eden Jandarma personelini takip etmiş olmalı ki Özel Yetkili gazeteci Adem Yavuz ARSLAN ‘’Bi Ermeni Var’’ Kitabında (Shf:76) “Polisten Jandarmaya ne yaptığını görüyorum.” Başlığı ile polis içerisindeki yapılanmanın Jandarmayı takip ettiğini açıkça itiraf etmiştir.

-   4 Nisan 2004 tarihinde A. ÖÇALAN ‘’ABD.nin Büyük Ortadoğu Projesine karşı, Kürtler için önerdiğim projem Kürdistan Demokratik Konfederasyonudur.’’ Demiştir. 

- 2004 yılı “ABANT Toplantısında” “Askeri vesayetin kırılması” kararı alınarak TSK’lerine yönelik psikolojik harekâtın ilk adımları atılmıştır.

         - 25 Ağustos 2004 tarihinde yapılan MGK’da alınan 481 sayılı kararla “Türkiye’de Nurculuk Faaliyetleri ve Fetullah GÜLEN” cemaatinin yurtiçi yurtdışı faaliyetlerine karşı bir eylem planı hazırlanması uygun görülmüş ve bu konudaki tavsiye kararının hükümete bildirilmesi kararlaştırılmıştır.”

- Rusya ile ABD arasında Gürcistan krizi nedeniyle Montrö Boğazlar Sözleşmesi hükümlerinden taviz verilmemesi sonucu ABD’nin başta TSK’leri olmak üzere mevcut hükümete karşı gizliden gizliye öfkesi artmıştır.

-  15 Kasım 2007 tarihinde Basın Yayın Yönetmeni Ahmet ALTAN öncülüğünde Özel Yetkili Taraf Gazetesi yayın hayatına sokularak TSK’lerine yönelik Psikolojik Harekat faaliyetlerine başlanmıştır.

-  ABD’de özel eğitim görmüş olan Emre USLU, Önder AYTAÇ gibi yazar ve çizerler dezenformasyon faaliyetlerinde bulunmak üzere Taraf Gazetesinde saflarını almışlardır. 

12 yıl boyunca etliye sütlüye karışılmıyorken!

PEKİ NE OLDU DA BU DEMEÇ VERİLDİ...




ŞEYTAN AYRINTIDA GİZLENİR. BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ OLANLARIN YAŞADIĞI  BU DÜNYA, ONURLU İNSANLARA YAPILAN ZULMÜ YILLARCA GÖRMEZDEN GELDİ.
ŞİMDİ SIRA İÇ HESAPLAŞMADA SANIRIM. NE DİYELİM, KOLAY GELSİN.
BELİNİZE KUVVET...


Yorumlar