Orhan Kemal Cengiz'e Manifesto gibi cevap








MAHKEMEDEN ORHAN KEMAL CENGİZ'E NET YANIT
"KARŞI YORUMLARA DAHA HOŞGÖRÜLÜ OLMALISIN"
8 Ekim 2014 tarihinde Akşam gazetesinde yayınlanan “Zirvede Paralel Hristiyanlar” başlıklı röportajım nedeniyle Malatya Zirve yayınevinde öldürülen misyonerlerin avukatlığını yapan ve aynı zamanda Türkiye Protestan Kiliseler Birliğinin de hukuki sözcüsü olan Avukat Orhan Kemal Cengiz tarafından “kişilik” haklarına saldırdığım gerekçesiyle hakkımda 50.000 TL lik manevi tazminat davası açılmıştı.
15 Mart 2016 Tarihli haberle tazminat talebinin reddedildiğini duyurmuştum.
Geçtiğimiz günlerde İstanbul 25. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davanın gerekçeli kararı açıklandı.
Mahkemenin açıkladığı gerekçeli karar tam bir manifesto gibiydi.
Gerekçeli karardan bazı önemli bölümler;
  • Davalı Levent Ercan Gelegen, Akşam Gazetesinde yer alan röportajının hiçbir kimsenin kişilik haklarına saldırı içermediğini, tamamının gerçeklerden oluştuğunu, birçok adli olaydan kayda alınmış olan somut delillerle teyit edilen bu beyanlarının kamuoyuna gerçekleri anlatabilmek amaçlı olduğunu belirterek davanın reddedilmesi gerektiğini savunmuştur.
  • Davacımız Orhan Kemal Cengiz, Protestan Kiliseler Birliği Hukuk  Danışmanı, Zirve Yayınevi Davasında müdahil Avukat, Today's Zaman, Radikal Gazeteleri, al-monitor.com medya sitesinde köşe yazarı olup, görülmekte olan Ergenekon, Balyoz, Zirve Yayınevi Davalarıyla ilgili köşe yazılarında, röportajlarında ve TV'deki tartışma programında yorumlar yaptığı, kamuoyunu yönlendirdiği, davaların sanıkları hakkında onlarca cevap hakkı doğacak şekilde ithamlarda bulunduğu dosyadaki bilgi, belge ve delillerde (Örneğin 12/11/2012 tarihli ilke haber.com haber sitesinde Orhan Kemal Cengiz: Bu Devletin Bizans'tan Gelen Kodları Var başlıklı röportaj ) görülmüştür. (Röportajı BURADAN Okuyabilirsiniz.)
  • Zirve Yayınevi Davasında yargılanan davalının (Levent Gelegen) gündemde olan iddialara ilişkin olarak görüş ve açıklamalarda bulunduğu; bu görüş ve açıklamaları yargılandığı davada yapmış olduğu savunmaya paralel olduğundan savunma hakkı kapsamında değerlendirilmesi gerektiği; davacının (Orhan Kemal Cengiz) köşe yazarı olması ve gerek yazılarında gerekse TV programlarında Zirve Davasına ilişkin alenen yorumlar yaptığı ve kendisinin de kamuya mal olmuş bir yazar olarak karşı yorumlara daha hoşgörülü olması gerektiği hususları dikkate alındığında davacının kişilik haklarına saldırı bulunmadığı sonucuna varılmıştır.Bu nedenle de davanın reddine karar verilmesi gerekmiştir.
Davaya konu olan ve aktarılan bilgilerin büyük çoğunluğu belgelere, kalan kısımları ise bizzat yaşadığım olaylara dayanan röportajımı okumayanlar BURADAN okuyabilir.
          Fethullahçı Terör Örgütü sempatizanı ya da üyeleri tarafından yönetildiğini düşündüğüm! <www.iftiralar.org> isimli sitede yer alan çarpıtma maksatlı haberi BURADAN okuyabilirsiniz.
Cevap verme şansımın(hakkımın) olmadığı o dönemlerde gerek kendi kalemlerinden gerekse de işbirliği içinde oldukları kalemşörler aracılığıyla alçakça ve hayasızca ortaya attıkları iftiralarına devam ettiler.
Şenaat ve Denaet bataklığında kaybolup gidecekleri güne kadar verdiğim mücadeleye devam edecek.

Yorumlar